14 Kasım 2011 Pazartesi

kestane kebap acele cevap :)

 

ah vah... değişen ve gelişen zamanla birlikte çöplere atılan, bir zamanların lüks sobaları... ne de güzel kestaneler pişirirdin koynunda bizlere... vallahi de billahi de tanıda doyum olmazdı.. alırdık birkaç kilo tüm ailecek yerdik. hele ki yıl başlarının vazgeçilmeziydin sen.. şimdi kara kara düşünüyorum bu yıl başında nerede olsam da doya doya yisem seni :

allahtan doğdum ve halende yaşadığım kendi evimde sobalı hayat devam ediyor (zahmeti çok olsa da...) umarım yılbaşını kayseride doğalgaz ateşinde değil de evimde sobamın dibinde geçiririm....evinden uzak olunca her şey kat kat daha fazla özlenmekte ne de olsa :(
          

5 yorum:

  1. odamı soba ile ısıtıyor olmaktan ötürü müftehirim:)
    O güğüm yok mu o güğüm:) Her zaman çay olma potansiyeline sahiptir içindeki su. Buna bayılırım.
    Kestane ayrı güzellik tabii de, içinde pişen patatesi de es geçemem şimdi:)
    ıslanan elvidenlerimi ve çoraplarımı da bir güzel kurutur soba:)
    Özlemin bir an evvel dinmesi dileği ile.
    Selamlar..

    YanıtlaSil
  2. portakalla mandalina da pek güzel gider bu sobanın üzerinde..
    bugun portakal yedımde aklıma geldiydi.

    vallaha cuk diye oturdu yani :)))

    YanıtlaSil
  3. @talip:eyvallah :) söylediklerin harfiyen doğru.patateste süper oluyor...kendimden biliyorum onu da :)
    @bayan mikrop:vallahi daha önce hiç denemedim portakalla mandalinayı sobanın üzerinde.genelde manavın tezgahından alıp mideye indirme yolunu benimsemiştim....ama sizin söylediklerinizi de öneri olarak kabul ettim ve deniycem:)

    YanıtlaSil
  4. bende öğrencilik yıllarımda soba kullanmış üzerinde mandalina kabukları,kestaneler hatta ekmek kızartmıştım:))

    YanıtlaSil
  5. ebru özgün@ ne kadar da mutlu oluyorduk demi?
    mutluluklar peşinizi bırakmasın fcg...

    YanıtlaSil

Bu gadget'ta bir hata oluştu